το δικό μου ταξίδι

Είμαι ο Χρύσανθος Καραβίας. Είμαι νησιώτης στην καταγωγή, όπως άλλωστε και όλοι μου οι πρόγονοι. Στις αρχές του 20ου αιώνα, η οικογένειά μου άφησε την Ιθάκη και βρέθηκε στην Σαντορίνη, όπου και γεννήθηκα, και αργότερα και εγώ με την σειρά μου έφτιαξα την δικιά μου οικογένεια.

To 2000 ήρθα στην Ιθάκη για πρώτη φορά. Φτάνοντας στο λιμάνι του νησιού με το καράβι, αμέσως ένιωσα την ενέργεια και την μαγεία αυτού του τόπου των προγόνων μου.Αποφάσισα λοιπόν να γυρίσω και να ζήσω στην Ιθάκη, να κάνω επιστροφή στις ρίζες μου.

Εδώ λοιπόν στην Ιθάκη, επέλεξα να ασχοληθώ με την τυροκομία , αξιοποιώντας αυτά που μου προσφέρει η φύση, αγαπώντας να αναβιώνω και να πειραματίζομαι με τις παλιές παραδοσιακές τεχνικές.

Καθημερινά, ζώντας εδώ, συνειδητοποιούσα ότι γύρω μου υπήρχαν αγνές πρώτες ύλες, από το γάλα των τοπικών ζώων που ζουν ελεύθερα στη φύση, μέχρι τα μοναδικά βότανα που φύονται παντού, αλλά και το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον αυτού του τόπου.

Δημιουργώ τυριά από ντόπιο γάλα. Με αφετηρία τον μύθο και την παράδοση, τα τυριά μου «εμποτίζονται» με τον θαλασσινό αέρα και το μεράκι που τα κάνουν ξεχωριστά.

Χρύσανθος Καραβίας

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας και τα σημεία πώλησης.

artisan cheese
handcrafted in Ithaca

Copyright 2023 © All rights Reserved.

Privacy and Cookie Policy