λευκό τυρί ωρίμανσης σε σπηλιά
από φρέσκο ντόπιο
αιγοπρόβειο γάλα

Αυτό το τυρί λοιπόν, φτιάχτηκε σχεδόν τυχαία. Ξεχάσαμε για κάποιες μέρες ένα λευκό τυρί και το θυμηθήκαμε κάποιο μεσημέρι, την ώρα που τρώγαμε κολατσιό. Το τυρί είχε αρχίσει να ωριμάζε και να κιτρινίζει. Η γεύση του και τα αρώματά του μας ενθουσίασαν.

Αποφάσισα να το βγάλω στην παραγωγή. Ήθελα όμως να γίνει τόσο φυσικά όσο και το πρώτο κεφάλι. Ήμουν σίγουρος ότι έπρεπε να φύγω από το τυροκομείο και να αναζητήσω άλλο χώρο ωρίμανσης. Όπως τα αρχαία χρόνια, όπως περιγράφει ο Όμηρος στους μύθους του, δηλαδη μέσα στις φυσικές σπηλιές, στη φύση.

Επειδή σε σπηλιά λέει η ιστορία ότι ήταν το τυρί, σε σπηλιά το έβαλα κι εγώ. Πράγματι, το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Τα αρώματα, η υφή, το χρώμα και η γεύση, είναι διαφορετικό από κάθε άλλο τυρί.

Τσεμπέρης ήτανε το παρατσούκλι της φαμελιάς μας, της οικογένειάς μας. Καραβίας - Τσεμπέρης Και αυτό είναι ένα τυρί φτιαγμένο από τους μύθους και την παράδοση. Και το όνομά του - Τσεμπέρης - αποτελεί φόρο τιμής στην οικογένειά μου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας και τα σημεία πώλησης.

artisan cheese
handcrafted in Ithaca

Copyright 2024 © All rights Reserved.

Privacy and Cookie Policy