λευκό τυρί από φρέσκο ντόπιο
κατσικίσιο γάλα

Ήμουν ήδη τέσσερα χρόνια τυροκόμος στο νησί, και το όνειρο μου ήτανε να βρω γίδινο, δηλαδή κατσικίσιο γάλα, να κάνω κατσικίσιο τυρί. Γιατί στην Ιθάκη ελάχιστα γίδια αρμέγονται. Και το γάλα τους το βάζουν στο πρόβειο για να παίρνει μυρωδιά, σαν αλατοπίπερο δηλαδή.

Στους μήνες της αναζήτησης, μοιράστηκα το όνειρό μου με αγαπημένους Θιακούς. Ο καθένας βοήθησε με τον τρόπο του. Γιδάκι το βάφτισε ο Νίκος, με την καντίνα του στην ομώνυμη παραλία στην Ιθάκη. Μου λέει, αν καταφέρεις να βρεις γάλα, θα το βγάλεις Ιδάκι, το Ιδάκι το ξέρουν όλοι.

Και ένα βράδι, σε μια βεγγέρα - οι συγκεντρώσεις οι βραδινές, που πάνε μέχρι τα ξημερώματα - μοιράστηκα την αναζήτησή μου με τον Γιάννη, τον καθηγητή καλλιτεχνικών του σχολείου. Και μου λέει - Θέλω κι εγώ να βάλω μια πινελιά μου αν θα κάνεις ποτέ το Γιδάκι…το Ιδάκι μάλλον.

Πήρε λοιπόν ένα χαρτάκι από το καφενείο και μου έκανε 3 σχεδιάκια με το στυλό... Αυτό το τυρί έχει σημασία. Τιμάει πολλούς ανθρώπους από τον τόπο μου και απ’ όλη την Ελλάδα.

Σκέτο, με σκόρδο, με καυτερό μπούκοβο, με σάψιχο, με ρίγανη, με δυόσμο, με βασιλικό

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας και τα σημεία πώλησης.

artisan cheese
handcrafted in Ithaca

Copyright 2024 © All rights Reserved.

Privacy and Cookie Policy